home

inleiding

inhoud

contact

Inleiding

Hier volgen de eerste bijna 3000 notariële akten uit het Gemeentearchief van Kampen die ik toegankelijk heb gemaakt. Het betreft de inventaris nummers I-553b t/m I-561c, van de notarissen François Rambonnet, Frederik Lodewijk Rambonnet en H.R. Verhaagen en I-564 t/m I-573 van G. J. van Wijhe.

Ik heb geprobeerd de inhoud zo beknopt mogelijk weer te geven: soms staat er niets méér in de akten dan ik vermeld, soms geef ik aan dat er details in staan die ik niet genoemd heb. In dat geval is het de moeite waard een kopie van de akte op te vragen.

De hieraan voorafgaande akten, de inventarisnummers I-517a t/m I-553a van de notarissen I. Augier, J. Meilink en F. Rambonnet zijn ook door mij op dezelfde wijze toegankelijk gemaakt, evenals de nummers 4648 t/m 4651 van IJsselmuiden van notaris H. R. Verhaagen; deze akten zijn echter slechts bereikbaar via het intranet in de studiezaal van het archief.

Het spreekt vanzelf dat er hard gewerkt wordt om de nog ontbrekende nummers aan te vullen.

Zoeken

Er kan gezocht worden op naam, beroep, adres enz. via Ctr + F.

De spelling van de eigennamen is overgenomen uit de akten en kan afwijken van wat nu gebruikelijk is: b.v. van de Weert, van de Weerd en van de Weerdt. Voor de herkenbaarheid zijn namen als Thooft en van Toever door mij gewijzigd in: 't Hooft en van 't Oever.

Gebruik

Het is toegestaan akten te kopiëren voor eigen genealogisch gebruik met bronvermelding; ieder ander gebruik is verboden.

Annick M. Alink

copyright ©2008 a.m.alink